Neviđena glupost
13

Ćivić zaradio crveni karton u dramatičnoj završnici i porazu Sparte

Piše: N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Slovackog pobijedili su na svom terenu u okviru 17. kola Prve lige Češke ekipu Sparte iz Praga rezultatom 2:1, a utakmicu je obilježilo nekoliko zanimljivih situacija.

Prva se desila sredinom prvog poluvremena kad je Kanga propustio priliku domaće dovesti u vodstvo nakon što nije realizirao penal.

Ipak, Sparta je pola sata prije kraja meča povela golom Pulkraba, a onda je uslijedila drama u posljednjih 12 minuta susreta.

Kanga je prvo zbog udarca laktom dobio crveni karton i ostavio ekipu na sjedilu, a šest minuta kasnije Zajić je izjednačio.

I kada su svi mislili da će se meč okončati neriješenim rezultatom, uslijedila je nova drama, a glavnu ulogu imao je bh. reprezentativac Eldar Ćivić.

Naime, nakon ubacivanja iz kornera Ćivić je nasjeo na provokaciju i glavom udario protivničkog igrača zbog čega je zaradio crveni karton u 90. minuti meča. Domaći su dobili penal, kojeg je realizirao Havlik za veliki preokret.

Međutim, ni tu nije bio kraj. U igru je odmah poslije gola ušao Ristić, a u 97. minuti Sparta je dobila penal. Upravo je Ristić uzeo odgovornost sebe, ali je promašio i Sparta je definitvno ostala bez bodova.

Sparta je ostala na trećem mjestu Prve lige s devet bodova manje od gladskog rivala Slavije, koja ima i utakmicu manje. Slovacko je na desetoj poziciji.