Novi preokret
0

Ćiro vaga ponude Fenerbahčea i Vojvodine

Sarajevo-x.com
Miroslav ćiro Blažević, bivši selektor reprezentacije BiH, prema pisanju Jutarnjeg lista, osim ponude Shangai Shenhuea sa kojim bi, prema najavama u utorak trebao potpisati ugovor, dobio je ponude turskog Fenerbahčea i Vojvodine iz Novog Sada.

Prema informacijama, Fenerbahče je spreman ponuditi više novca od Kineza, a Vojvodina bi za dovođenje "trenera svih trenera" rado platila pola miliona eura.

Jutarnji list je objavio i dio pisma ostavke selektora Blaževića u kojem stoji "...u nekim novinskim člancima i TV emisijama, kao i u pismu Fanaticosa, rezultat nogometne reprezentacije je podcijenjen, a moj rad omalovažavan. To me demoraliziralo, izgubio sam entuzijazam i motiv za daljnje vođenje reprezentacije..."

On je istakao da ga je pogodilo i demoraliziralo to što ga predsjednik Saveza Sulejman Čolaković nije kontaktirao od utakmice sa Portugalom.

Na kraju pisma Ćiro je napisao "....teško je prijeći preko javno objavljenih izjava Zvjezdana Misimovića da se neće odazvati pozivu dok sam ja izbornik. Kažu da je prilikom jednog nesporazuma između vodstva Saveza i igrača upravo on spasio reprezentaciju. Nemam pravo uskratiti reprezentaciji jednog tako značajnog igrača. Ipak su igrači ti koji čine srce cjelokupnog sistama ne moja malenkost...”