Nogomet
0

Ćirina Sloboda bolja od Mladosti, ostaje još provjera protiv Gradine

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Golom kapitena Muhameda Omića u 26. minuti fudbaleri tuzlanske Slobode ostvarili su šestu pripremnu pobjedu u duelu sa premijeligašem Mladosti iz Velike Obarske.

Crveno-crni su odigrali devet pripremnih utakmica u kojim su ostvarili šest pobjeda, dva remija i jedan poraz.

"Kako se približava prvenstvo raste i nestrpljenje. Radili smo fantastično, ostalo je još desetak dana i vjerujem kako ćemo uštimati sve linije i krenuti u lov na titulu“, kaže Omić.

Tuzlaci su jesenji dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH završili na trećoj poziciji sa pet bodova zaostatka za vodećim Jedinstvom i četiri za drugoplasiranim Bratstvom.

Trener Mladosti Dušan Jevrić nije bio nezadovoljan uprkos porazu u Tuzli. Kaže kako nije mogao računati na Savića i Jeftića.

"Ostalo je desetak dana do nastavka prvenstva, ali mogu reći kako smo mi veoma dobro spremni i da jedva čekamo proljetne izazove. Naš cilj je opstanak u eliti. Vjerujem da ćemo ga ostvariti", kazao je Jevrić.

Utakmicu za Slobodu počeli su: Hadžić, Mehanović, Efendić, Mehidić, Salihović, Omić, Moranjkić, Redžepi, Jahić, J. Mujkić i Krpić. U nastavku su igrali: Husić, Kapić, Jusfbašić i Fejzić.

Utakmicu za Mladost počeli su: Tripić, Bajić, Ristić, Ramić, Mazić, Hodžić, Krezović, Vasić, Komarčević, Zečević i Trifković. Još su igrali: Benović, Kostić, Blagojević, Šakić i Jović.

Slobodi u nedjelju predstoji generalna proba pred start prvenstva u Srebreniku gdje će odmjeriti snage sa domaćom Gradinom.