Nogomet
0

Chelsea spreman platiti 20 miliona za Patu

FENA
Alexandro Pato
Alexandro Pato
Prva službena ponuda za 17-godišnje brazilsko nogometno čudo Alexandra Patu stigla je iz Chelsea. Londonski premierligaš na sto je stavio 20 miliona eura.

Napadač brazilske mlade reprezentacije trenutno igra na Svjetskom prvenstvu U-20 u Kanadi, a za to vrijeme njegov menadžer Gilmar Veloz putuje po Evropi i razgovara s čelnicima evropskih velikana. Nakon Italije gdje se sastao s upravom Intera i Milana na redu je London.

Prema svemu sudeći nakon posjete "Otoku", Pato bi mogao postati novi član Chelsea. Klub sa Stamford Bridgea već je poslao ponudu vrijednu 20 miliona eura prema sadašnjem klubu Pata Internacionalu, a taj iznos "ohladio" je konkurenciju. Iako se je vjerovalo da je Inter spreman ponuditi za mladog strijelca 25 miliona eura, ipak su to bile netačne informacije. Prvak Italije nije ni blizu tome iznosu (do 15 miliona eura). Još je "škrtiji" Milan koji se je povukao iz utrke, jer je njemu gornja granica odštete koju mogu platiti "samo" 10 milionha eura.

U utrci za talentiranog Brazilca se nalazi i Real Madrid koji se još nije oglasio s nikakvim ponudama, no teško da će i on ponuditi više od Engleza.

Ako se obistine tvrdnje, Pato bi mogao biti prvo pojačanje Chelsea za sezonu 2007/2008., a za koje su Londončani platili odštetu, jer su do sada dovodili samo "slobodne" igrače (Sidwell, Pizarro, Ben Haim).