Spremili 69 miliona eura
0

Chelsea sprema novu veliku ponudu za Modrića i Matu

Totalsport
Luka Modrić i Juan Mata
Luka Modrić i Juan Mata
Najnovije izdanje engleskog dnevnika Daily Maila donosi vijest kako se londonski Chelsea sprema "akciju" u završnici prijelaznog roka. Cilj je dovođenje hrvatskog nogometnog reprezentativca Luke Modrića i Španca Juana Mate.

Trener Chelseaja Andre Villas-Boas rekao je vlasniku kluba Romanu Abramoviču da su mu potrebna pojačanja u veznom redu kako bi se borio za naslove, kako u Premiershipu, tako i Ligi prvaka, a ruski tajkun sada je navodno do kraja ljeta na pojačanja spreman investirati oko 69 miliona eura.

Dosad ovog ljeta su u Chelseaju gledali kako Manchester City i Manchester United dovode pojačanja, dok su oni bili neaktivni, ali sada će se i to promijeniti, navodi Daily Mail.

Ponude od 25 i 31 milion eura za Modrića dosad su u Tottenhamu odbili, ali posljednje izjave menadžera "Spursa" Harryja Redknappa poput one: "Ako prodajemo Luku, moramo to učiniti odmah", pokazuju da su u klubu s White Hart Lanea ipak malo smekšali stav i da bi do transfera moglo doći.

"Jedino što mogu reći je da se može dogoditi. Ne znam do kojeg iznosa možemo ići što se tiče cijene jer govorimo o visokom iznosu novca. Kraj priče. Što god Harry kaže, to je njegovo mišljenje o situaciji. Ja moram prostudirati tržište i pronaći najbolje rješenje za svoju ekipu. Ovisi o mnogo faktora. Ovisi o Chelseajevoj odluci želi li ići naprijed i do koje svote je spreman platiti igrača. Ne ovisi o meni. Nije to moj novac. Luka je mlad igrač, ali bila bi to razumna cijena za platiti", birao je riječi Chelseajev menadžer na upit o mogućem Modrićevom transferu .

Što se tiče mladog španskog reprezentativca Juana Mate koji je briljirao na ovoljetnom Evropskom U21 prvenstvu, Chelsea je za njega Valenciji ponudio 25 miliona eura, što je klub s Mestalle odbio. Navodno će nova "bluesa" iznositi 31 miliona eura plus dva kroz bonuse, što bi značilo da će najnovija ponuda za Modrića, s obzirom na ranije spomenuti predviđeni fond za pojačanja od 69 miliona eura, trebala biti oko 36 miliona eura.

U svakom slučaju, bliži se kraj prijelaznog roka i uskoro bi trebao biti poznat ishod trakavice koja traje od početka ljeta.