Marcel Desailly
0

"Chelsea se mora riješiti barem pet igrača!"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Marcel Desailly, bivši francuski nogometni reprezentativac rodom iz Gane, kritički se osvrnuo na svoj bivši klub Chelsea, u kojem je proveo šest godina.

U Chelsea je Desailly stigao 1998. godine, nakon što je s francuskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka u svojoj domovini, a napustio ga je 2004. godine, odnosno godinu dana prije nego što će na klupu zasjesti portugalski trener Jose Mourinho i odmah isporučiti prvi naslov prvaka za momčad sa Stamford Bridgea nakon 50 godina čekanja.

Za Chelsea je Desailly odigrao 222 prvenstvene utakmice, a i danas redovito prati što se događa u njegovom bivšem klubu.

"Vezni red ove sezone nije na visini zadatka, ne pomažu dovoljno odbrani. Očito je da odbrambeni blok Chelseaja ove sezone ima problema. Zbog toga Chelsea u ovome trenutku nema četiri ili pet bodova prednosti na vrhu tabele. Previše su bodova ispustili zbog golova primljenih u prekidima, ili zbog gubitka koncentracije. Chelsea je uvijek imao fantastični vezni red, ali ove sezone to nije slučaj", lamentira 41-godišnji bivši nogometaš, koji je za francusku reprezentaciju ukupno odigrao 116 utakmica, te postigao tri pogotka.

"Čak i u sezonama kada Chelsea nije bio prvak, vezni red je uvijek držao tim i igrao jako dobro. Danas se Joe Cole na terenu ne može 'izraziti' onako kako bi htio, Michael Ballack je nestao u zadnja dva mjeseca, nigdje ga nema, Jon Obi Mikel daje najviše i najbolje što može, ali momčadi jako nedostaje povrijeđeni Essien. Zbog njegovog izostanka i odbrana jako trpi", smatra Desailly, te dodaje da očekuje promjene u ekipi ovoga ljeta.

"Prije svega, Chelsea se mora riješiti barem četvorice ili petorice igrača koji nemaju kvalitetu vrijednu ove ekipe. Nakon toga će puno ovisiti i o finansijskim mogućnostima. Spominje se kupovina Francka Riberyja, ali Chelsea već ima Florenta Maloudu na lijevom krilu. Nisam siguran da bi im se isplatilo opet trošiti velike novce za sličan tip igrača, čak i kada bi Ribery bio dostupan."

Na kraju, Desailly ne skriva da u utrci za naslov prvaka daje prednost branitelju naslova Manchester Unitedu u odnosu na Chelsea. "Crveni vragovi" trenutno imaju bod više od ''Bluesa'', a njihov međusobni subotnji ogled na Old Traffordu bit će možda i odlučujući u borbi za naslov prvaka.

"Kada uspoređujete te dvije ekipe, United ima malu prednost jer su konzistentniji u veznoj liniji. Zapravo, gledajući njihovu cijelu ekipu, počevši od golmana Van der Sara, može se reći da imaju stvarno dobar tim, kompletan sastav dobro pokriven na svim pozicijama. Zato vjerujem da u ovome trenutku imaju više energije na terenu od Chelseaja", zaključio je Desailly.