Nogomet
335

Chelsea priznao Udruženje navijača u BiH

Klix.ba
Nekoliko mjeseci nakon što je Udruženje navijača Chelsea u Bosni i Hercegovini apliciralo za prijem u službene navijačke grupe Chelseaja, iz Londona je stigla lijepa vijest.

Naime, nakon dugog procesa od osnivanja te slanja zahtjeva za učlanjenje Udruženja u službene navijačke grupe Chelseaja, Udruženje navijača Chelsea u BiH se našlo na listi službenih navijačkih grupa objavljenoj na <a class="text-sport hover:underline" href="http://www.chelseafc.com/supporters-article/article/3057425/title/bosnia--herzegovina" stranici londonskog kluba.

Udruženje navijača Chelsea u BiH registrovano je pod imenom Chelsea Bosnia & Herzegovina. Na ovaj način se Udruženje priključilo grupi od 130 navijačkih grupa Chelseaja registrovanih širom svijeta.

Chelsea Bosnia & Herzegovina je tek treća registrovana navijačka grupa koju je Chelsea priznao. Registrovani su još Chelsea Slovenia i Chelsea Macedonia.

Podsjećamo, Udruženje navijača Chelsea u Bosni i Hercegovini je registrovano u augustu prošle godine, saopćeno je iz ovog Udruženja.