Menezes ga odvraća
0

Chelsea mami Neymara s 55.000 funti sedmično

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Engleski nogometni prvak Chelsea očito je odlučio na svaki način do kraja aktuelnog prijelaznog roka u svoje redove dovesti talentiranog Brazilca Neymara.

U tu je svrhu 18-godišnjem nogometašu Santosa i novopečenom seniorskom brazilskom reprezentativcu ponudio čak 55.000 funti sedmične plaće, tvrdi u srijedu Daily Mail.

Sam Neymar je u utorak preko svoga agenta poručio da će konačnu odluku o odlasku u Englesku ili ostanku u Brazilu donijeti do kraja ove sedmice nakon razgovora s porodicom. Daily Mail navodi i kako su Santosovi čelnici u utorak održali sastanak s igračevim ocem kojeg su pokušali uvjeriti da je za njegovog sina najbolja opcija ostanak u sadašnjem klubu. Navodno su mu čak ponudili i novi ugovor kojim bi mu plaća bila povećana na oko 40.000 funti sedmično.

U nagovaranje Neymara da ne mijenja klupske boje uključio se i brazilski selektor Mano Menezes koji tvrdi da bi za mladića najbolje bilo da još nekoliko godina ostane u Santosu.

"Još ne znam hoću li ostati ili otići, ali sigurno ne želim napustiti ekipu poput Santosa da bih igrao za Chelseajeve rezerve. Uzet ću u obzir savjet selektora Menezesa prije konačne odluke", izjavio je u srijedu Neymar.