Savez objavio
59

Četiri zvijezde PSG-a zaradile suspenzije, razlog su homofobni ispadi

S. G.
Nogometaši PSG-a Randal Kolo Muani, Ousmane Dembele, Achraf Hakimi i Layvin Kurzawa zaradili su po jednu utakmicu suspenzije zbog homofobnih povika, objavila je u četvrtak francuski savez (Ligue de Football Professionnel).

Pomenuta četiri igrača kažnjeni su zbog povika koji datiraju od 24. septembra ove godine nakon što je PSG slavio protiv Olympique Marseillea.

Tada su Sveci slavili s 4:0, a nakon meča Hakimi, Kolo Muani, Kurzawa i Dembele su skupa s navijačima pjevali uvredljive pjesme upućene rivalskom klubu na temu homofobije.

[TWITTER]1710283208422535587[/TWITTER]

Osim toga, PSG je kažnjen sa dvije utakmice zatvaranjem tribina na kojoj su inače pozicionirani najžešći navijači ove ekipe.

Parižani su se oglasili saopštenjem u kojem tvrde kako je kazna zatvaranja tribine "pretjerana mjera", ali su i dodali kako se neće žaliti na odluku LFP-a.

"Klub žali što se disciplinska komisija odlučila za pretjeranu i kolektivnu mjeru, koja će vjerojatno potkopati rad na dijalogu i prevenciji koji klub provodi s udrugama, institucijama i navijačima. Svjesni važnosti borbe i simbolike, klub se neće žaliti," objavio je PSG.

Vezani članci