Nogomet
2

Čelnici Juventusa otišli po Carlosa Teveza

Totalsport
Carlos Tevez  (Foto: AFP)
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Talijanski dnevni list Gazzetta dello Sport objavio je u današnjem (utorak) izdanju da su čelnici nogometnog prvaka Italije, Juventusa, otišli u Manchester, gdje će od Cityja pokušati kupiti Carlosa Teveza.

Iako je isti medij prije desetak dana objavio vijest da je Juventus i službeno odustao od kupovine argentinskog napadača, sada je transfer, tvrdi Gazzetta, blizu realizacije. Juventus i Tevez su se već dogovorili oko privatnog ugovora, međutim klubovi još nisu pronašli zajednički jezik oko odštete za Argentinca. Juventus prema posljednjim informacijama nudi 10 miliona eura, dok tržišna vrijednost Teveza iznosi oko 25.

Tevezu je preostala još samo jedna sezona aktuelnog ugovora, a ukoliko ga ne produži do januara 2014. godine, moći će potpisati za bilo koji klub bez odštete. Stoga je Cityju u interesu da ga ili proda ili mu produži ugovor.

Podsjetimo i da bi City vrlo rado dao Teveza Milanu, plus još nešto gotovine, za usluge talijanskog "topnika" Stephana El Sharawaayja i to je vjerojatno razlog zbog kojeg se ne mogu dogovoriti oko odštete engleski i talijanski klub.

Tevez je u prošloj sezoni igrajući za "građane" u 34 nastupa Premierlige postigao 11 pogodaka i 13 puta asistirao za isti.