Nogomet
227

Čelik - Sarajevo 0:2: Bordo tim slavio u Zenici i približio se osvajanju Kupa BiH

Piše: Edin Isanović
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U prvoj utakmici finala Kupa BiH Sarajevo je u Zenici savladalo Čelik rezultatom 2:0 i na taj način napravilo veliki korak ka osvajanju trofeja pred uzvrat koji je na programu za deset dana na Koševu. Pogotke su postigli Trivunović u 43. i Stojčev u 90. minuti susreta.

Iako su crveno-crni imali ogromnu podršku sa tribina gosti su krenuli ofanzivno na Bilinom Polju. Igrao se 10. minut kada je Stojčev sjajno uposlio Bilbiju koji sa vrha šesnaesterca šutira preko gola.

Tri minute kasnije Velkoski je asistirao za Jajala. Ipak, njegov udarac bio je lak plijen za čuvara mreže domaćih Adija Adilovića.

U 26. minuti Bilbija je ponovo oprobao svoj šut. Bio je neprecizan. Minut poslije upriličena je bakljada popularnih Robijaša.

Gosti ponovo prijete u 33. minuti, ali udarac Stojčeva odlazi pored gola. Nakon toga slijedi period igre koji je pripao Čeliku. Igrao se 37. minut kada je Mešanović pokušava glavom. No, nije bio precizan. Dvije minute poslije novi uzdasi na tribinama. Mešanović sjajno proigrava Baraća koji iz izgledne šanse puca pored gola.

Kazna je stigla u 43.minuti. Bilbija centrira oštru loptu na drugu stativu, Dupovac šutira glavom, ali Adilović brani. Ipak, na loptu je natrčao Trivunović i pogodio za 0:1.

Minimalnom prednošću gostiju okončano je prvo poluvrijeme.

U nastavku Čelik kreće snažnije, a Sarajevo prijeti kontranapadima. U 50. minuti domaći su tažili jedanesterac nakon što je Puzigaća obori Mešanovića. Sudija Valjić pokazao je da se igra nastavi. U 59. minuti Purić šutira preko gola.

U 65. minuti Bilbija je postigao pogodak, koji je prvo priznat, ali je kasnije poništen zbog ofsajda napadača Bordo tima.

Potom se najčešće igralo između dva šesnaesterca. Bajraktarević je u 71.minuti iz dobre prilike loše šutirao. U 78. minuti Trivunović je nakon kornera šutirao glavom preko gola. Todorović je četiri minute prije kraja šutira glavom u dobro postavljenog Adilovića.

Konačnih 0:2 postavio je Miloš Stojčev sjajnim pogotkom u sudijskoj nadoknadi. Revanš se na najvećem bh. stadionu igra 17. maja, a Bordo tim je trijumfom u Zenici napravio krupan korak ka osvajanju Kupa BiH.