Dva kola, dva poraza
0

Čelik bez kapitena Hadžića protiv Slavije

Piše: E. B.
Boris Gavran (Foto: ZEDA)
Boris Gavran (Foto: ZEDA)
Pred neugodno gostovanje Čelika protiv Slavije trener Boris Gavran najavio je da u timu zbog povrede neće biti kapitena Emira Hadžića i to će biti jedina promjena u ekipi nakon dva bodovno neuspješna nastupa.

Čelik nastoji što brže zaboraviti susret sa Zrinjskim koji je odnio bodove sa Bilina polja, što je već treću sezonu postalo praksa da se na početku sezone gube bodovi na svom terenu. U ovom trenutku stručnom štabu je osnovni cilj da pokuša vratiti mir u ekipu, jer očigledno je da nešto ne štima u sastavu niti kod prvih jedanaest, niti nakon izvršenih izmjena. Ekipa je u prva dva kola pokazala dva različita lica, dobru igru i nažalost poraz protiv Veleža, te lošu igru i ubjedljiv poraz sa Zrinjskim. Protiv Slavije Gavran će morati pojačati sredinu terena, gdje se diktira tempo i stil igranja, a preko napadača pokušati ugroziti mrežu domaćeg golmana.

 Na susretu sa medijima Boris Gavran nije se očitovao o sastavu, ali je istakao da  Šišić ili Čulov neće zamijeniti povrijeđenog kapitena Hadžića, što najvjerovatnije znači da bi šansu trebao dobiti povratnik Horić.

 Mogući sastav Čelika Nurković, Brković, Jusić, Čović, Sadiković, Horić, Isaković, Kikić, Purić, Hećo i Tosunović.