Žude za desetim naslovom
5

Casillas: Može i 25 bodova manje od Barce, samo da osvojimo Ligu prvaka

Totalsport
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Iker Casillas, golman i kapiten Real Madrida, osvojio je s tim klubom pet naslova španskog prvaka i dvije titule u Ligi prvaka.

Casillas je bio član ekipe koja je 2000. i 2002. osvajala titule u najvećem evropskom klupskom nogometnom takmičenju. Štaviše, u finalu 2000. godine protiv Valencije i pobjedi Real Madrida 3-0, postao je najmlađi golman ikada koji je branio u finalnoj utakmici Lige prvaka. Tada je imao samo 19 godina i četiri dana. Dvije godine kasnije, branio je i u finalu protiv Bayera. Real Madrid je pobijedio 2-1, a Casillas je bio briljantan u toj utakmici nakon koje više nikada nije ispuštao mjesto prvog golmana tima.

Real Madrid je najtrofejnija ekipa u Ligi prvaka s devet naslova. No, deveti su osvojili u spomenutom finalu 2002. godine, pa svi u "kraljevskom klubu" žude za "decimom". Isto tako i Casillas.

Mnogi smatraju da je Liga prvaka daleko najveći cilj "kraljeva" u ovoj sezoni, pogotovo nakon vrlo lošeg ulaska u špansko prvenstvo, u kojem zaostaju čak 11 bodova za vodećom Barcelonom.

"Da mi kažete da ćemo na kraju prvenstva zaostajati 25 bodova za Barcelonom, jasno da mi se taj scenarij ne bi dopao, jer nam je naše nacionalno prvenstvo jako važno. No, da mi kažete da ćemo pritom osvojiti deseti naslov u Ligi prvaka, odmah bih pristao i na takav zaostatak", jasan je bio Casillas.