Želi se oprostiti pobjedama
19

Carragher: Nagovaraju me da nastavim, ali odluka o penziji je konačna

Totalsport
Jamie Carragher (Foto: AFP)
Jamie Carragher (Foto: AFP)
Jamie Carragher, Liverpoolov 35-godišnji igrač koji bi u nedjelju protiv Tottenhama trebao upisati svoj 500. ligaški nastup, ostao je ustrajan u odluci koju je nedavno objavio, o odlasku u penziju po završetku ove sezone.

U zadnje vrijeme Carragher igra u odličnoj formi, te se opet ustalio u prvom sastavu, iako je duže vrijeme bio izvan njega, sa statusom tek povremenog prvotimca. Bez obzira na to, ne odstupa od odluke koju je ranije donio.

"Ja sam odlučio i u međuvremenu se ništa nije dogodilo što bi me natjeralo da se predomislim. Ljudi govore da bih trebao nastaviti karijeru jer opet igram u prvoj ekipi na regularnoj bazi. Ja mislim baš suprotno. Povratak u sastav potvrđuje da sam donio dobru odluku", rekao je Carragher, te pojasnio.

"Želim se oprostiti od aktivne karijere dok sam još u stanju igrati na visokom nivou. Do kraja ove sezone želim odigrati što više utakmica i nastojati pomoći ekipi da ostvari što je moguće više pobjeda. To bi bio najljepši način za oproštaj."

"Proteklih 12 mjeseci za mene su bili teški u smislu mog statusa u prvoj ekipi. Znate, nikada ne izgubite tu želju da zaigrate u prvom sastavu svake sedmice. Stoga mi je jako drago da opet igram redovno. Fizički bih mogao odigrati i sljedeću sezonu, ali klub će na ljeto kupovati igrače koji igraju na mojoj poziciji, a ja ne želim opet na klupu za rezerve", zaključio je Jamie Carragher, koji je cijelu karijeru proveo u Liverpoolu, iako je kao dječak navijao za gradskog rivala Evertona.