Nani
0

"Carragher me dva puta povrijedio, ne znam šta mu je"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Portugalski krilni napadač Manchester Uniteda Nani jako je ljut na Liverpoolovog defanzivca Jamieja Carraghera, koji ga je povrijedio u nedavnom prvenstvenom susretu dva najveća rivala engleskog nogometa na Anfieldu.

Iako je prošle sedmice potvrdio da na Nanija ne može računati do aprila, Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, uvrstio je Nanija u ekipu koja je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedila Marseille s 2-1, te se plasirala u četvrtfinale.

Povrijedio se Nani, podsjetimo, u premierligaškom derbiju protiv Liverpoola kada je na njega grubo đonom startovao Jamie Carragher. Nani je zadobio povredu potkoljenice, ali srećom nije došlo do frakture kosti, već je samo stradalo tkivo.

Carragher je odmah nakon spomenute utakmice na Anfieldu poslao svoje izvinjenje u svlačionicu Uniteda, a potom je čekao Nanija da se i osobno izvini.

No, Nani ne može ili ne želi oprostiti nogometašu koji ga je već drugi puta u karijeri povrijedio. Prošli put je morao pauzirati dva mjeseca zbog grubog starta iskusnog Liverpoolovog defanzivca.

"Ne znam šta je Carragher mislio s tim startom. Ono što znam jest da to nije imalo veze s nogometom. Došao je izviniti se nakon utakmice, ali nisam bio sretan s tim. Ovo je već drugi puta da me povrijedio. Zadnji puta sam morao pauzirati dva mjeseca. On uvijek startuje na taj način", izjavio je Nani, koji je prvi put progovorio o tom incidentu.

"Ne želim nikakvu posebnu zaštitu. Želim samo da sudije budu korektni. Ako igrač napravi prekršaj za crveni karton, onda ga treba i dobiti. U tom slučaju možda drugi put više ne bi tako grubo išao na protivničkog igrača", zaključio je Nani.