Doveo 16 igrača
2

Carragher ismijao vlasnika Chelseaja: Najnovija vijest, sada želi kupiti sve igrače Dortmunda

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Legendarni nogometaš Liverpoola, a danas stručni komentator Jamie Carragher brutalno se našalio na račun vlasnika Chelseaja Todda Boehlyja nakon što je njegova ekipa izgubila od Borussije Dortmund u prvom meču osmine finala Lige prvaka rezultatom 1:0.

Carragher je kroz šalu, a kao osvrt na ponašanje vlasnika Plavaca, rekao da će vlasnik Chelseaja kupiti kompletnu ekipe Borussije Dortmund.

"Najnovija vijest na društvenim mrežama. Todd Boehly želi kupiti cijelu ekipu Borussije Dortmund", rekao je Carragher, a tom izjavom nasmijao je Thierryja Henryja i Micaha Richardsa, koji također s njim rade kao stručni komentatori.

Londonski klub je ove sezone kupio Enza Fernandeza (121 milion eura) i oborio rekord Premiershipa, a uz njega su potpis za Plavce stavili i Wesley Fofana (80), Mihajlo Mudrik (70), Marc Cucurella (65), Raheem Sterling (56), Benoit Badiashile (38), Kalidou Koulibaly (38), Noni Madueke (35), Malo Gusto (30), Carney Chukwuemeka (18), Andrey Santos (12,5), Pierre-Emerick Aubameyang (12), David Datro Fofana (12), Joao Felix (posudba, 11), Gabriel Slonina (9) i Denis Zakaria (posudba, 3).

Chelsea je ukupno potpisao 16 nogometaša, potrošio 543 miliona više nego što je zaradio kroz transfere, a na kraju nije ipak prekršio pravila FFP-a.