Pao na ljekarskim testovima
1

Carew ipak neće biti novo pojačanje Intera

Totalsport
John Carew
John Carew
Povredu argentinskog nogometaša Diega Milita i njegovo odsustvo s terena do kraja sezone, u milanskom Interu su mislili prikriti angažmanom Norvežanina Johna Carewa.

Iznenađujuće je ovaj 33-godišnjak tokom ove sedmice dogovorio posao s Interom i to kao slobodan igrač, nakon što je posljednje utakmice odigrao prošle sezone s engleskim West Hamom.

No, u srijedu se cijela situacija okrenula i Carew neće biti Interovo rješenje za Milita. Naime, Carew u srijedu nije prošao ljekarske testove, odnosno, pao je na kondicijskom ispitu, te su u Interu objavili da neće potpisivati nikakav ugovor s vremešnim i kršnim Norvežaninom.

"Nije u pitanju nikakav zdravstveni problem. Žao mi je, ali u Interu nisu bili zadovoljni mojom fizičkom spremnosti. Šteta, ali okrećem se drugim izazovima i idejama", rekao je Carew koji tako neće po drugi put u karijeri zaigrati u italijanskoj Serie A, nakon što je ranije igrao u dresu Rome.

U Interu su se, po najavama italijanskih medija, već okrenuli drugom iskusnom napadaču. U lovu su na 36-godišnjeg Ruuda van Nistelrooyja, Holanđanina koji je prošle godine objavio kraj karijere.