Nogomet
0

Capello preuzima klupu Chelseaja?

Totalsport
Fabio Capello (Foto: AFP)
Fabio Capello (Foto: AFP)
Donedavni engleski nogometni selektor Fabio Capello (65) sinoć je osvanuo kao kandidat za klupu Premierligaša Chelseaja.

The Sun se poziva na izvor blizak klubu sa Stamford Bridgea koji kaže da bi uskoro Capello mogao zamijeniti Andrea Villas-Boasa i postati osmi trener "bluesa" u posljednjih osam godina.

Ove sedmice je vlasnik Chelseaja Roman Abramovič bio redovan gost na Chelseajevim treninzima često se upuštajući u rasprave s mladim portugalskim stručnjakom. Trenutna situacija u engleskom prvenstvu u kojem će se Chelsea boriti za mjesta koja vode u Ligu prvaka, a ne za naslov, nikako ne može zadovoljiti ambicije ruskog tajkuna.

Ktome, Villas-Boas sukobio se s nekim velikim imenima u Chelseajevoj svlačionici poput Franka Lamparda i Florenta Maloude, a njegova taktika koja dosad nije urodila plodom, natjerala je i dio navijača da mu okrene leđa.

Abramovič je potjerao s klupe Luiza Felipea Scolarija upravo u februaru 2009. godine, a nakon velikog propusta u derbiju protiv Manchester Uniteda (završilo je 3-3 nakon što je Chelsea ispustio vodstvo 3-0, op.a.) Villas-Boasu opasno se trese stolica.

Capello je svakako jedna od opcija za nasljednika.