Danas jedno, jučer drugo
0

Capello izjavio da nema ništa protiv Madrida

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što su jučer britanski mediji objavili njegovu izjavu kako zbog straha od rasističkih ispada ne želi da njegova ekipa igra na Bernabeuu, selektor nogometne reprezentacije Engleske Fabio Capello danas je rekao kako nema ništa protiv toga.

Čak je i Nogometni savez Engleske (FA) ranije saopćio da ta zemlja neće igrati utakmicu sa Španijom zbog vrijeđanja engleskih nogometaša na rasnoj osnovu u susretu koji je odigran u Madridu prije četiri godine.

"Zašto ja ne bih želio da igramo na Bernabeuu? To je moj dom. Svi znaju da volim Španiju. Volim Madrid, fantastičan grad u kojem sam proveo dvije nezaboravne godine", izjavio je Capello.

Italijanski stručnjak na klupi Engleske podvukao je da on nije taj koji odlučuje gdje će i s kim igrati reprezentacija Engleske, već nogometni savez te zemlje.

"Zaista mi je svejedno gdje će utakmica biti odigrana. Ako bude na Bernabeuu, tim bolje", kazao je Capello.

Direktor odjeljenja za odnose s medijima u FA-u Adrian Bevington izjavio je da Englezi ne žele igrati na Santiago Bernabeuu jer su 2004. španski navijači rasističkim uzvicima vrijeđali engleske reprezentativce Shauna Wright-Phillipsa, Ashleyja Colea, Ria Ferdinanda, Jermaina Defoea i Jermainea Jenasa. Zbog toga su Španci kažnjeni sa 100.000 švicarskih franaka.