Ne igra Ligu prvaka
45

Can ljut i razočaran: Šokirao sam se, bez ikakvog objašnjenja su me sklonili

K. H.
Emre Can (Foto: EPA-EFE)
Emre Can (Foto: EPA-EFE)
Veznjak Juventusa i reprezentacije Njemačke Emre Can jako je razočaran zbog odluke trenera Stare dame Maurizija Sarrija da ga ne prijavi za igranje u Ligi prvaka te je rekao da bi sigurno napustio klub da je znao da će se to desiti.

Can je otkrio da je razgovor nakon takve odluke trajao manje od minutu i da ga je to jako povrijedilo s ljudske strane, a također je dodao da će odmah razgovarati s čelnicima čim se vrati u Torino.

"Šokirao sam se. Kada su mi saopćili da ne igram Ligu prvaka, taj razgovor nije trajao duže od minutu i nisam dobio nikakvo objašnjenje. Takvi potezi čine ljude ljutim i razočaranim. Razgovarat ću s klupskim rukovodstvom kada se vratim u Torino, trener nije bio iskren prema meni i da sam ranije znao da će ovakva situacija biti, tražio bih odlazak iz Juventusa", kazao je Emre Can.

On je otkrio da je mogao napustiti Juventus i da je imao ponudu PSG-a.

"PSG me želio dovesti u svoje redove, ali sam odlučio ostati u Juventusu jer sam imao druge planove s ovim klubom. Moj uslov za ostanak u ekipi je bio da igram Ligu prvaka", rekao je razočarani Can.

Can je 2018. godine stigao u Juventus iz Liverpool, a od tada je u dresu Stare dame odigrao 30 utakmica i postigao je četiri pogotka.

Zanimljivo, u prvoj godini kada je Can napustio Liverpool, Redsi su osvojili Ligu prvaka, dok sljedeće sezone ovaj vezni igrač uopšte nije prijavljen da igra to takmičenje.