Nogomet
1

Buffon: Razmišljao sam o odlasku iz Juventusa

Totalsport
Gianluigi Buffon (Foto: AFP)
Gianluigi Buffon (Foto: AFP)
Gianluigi Buffon intenzivno je razmišljao o odlasku iz redova Juventusa na ljeto 2011. godine, a od toga ga je odvratio telefonski poziv tada novog trenera Antonija Contea.

Informaciju je otkrio sam golman Juventusa i talijanske nogometne reprezentacije za Gazzettu dello Sport.

"Očekivao sam poziv Contea, a on mi je rekao neke prekrasne i važne stvari. U prethodnoj sezoni, koja je bila prva pod predsjedništvom Andree Agnellija, jedva da sam igrao u prvoj polovini zbog povrede, dok u drugoj polovini nisam bio svoj. Moje su misli bile drugdje i mislio sam da je možda došlo vrijeme za promjene, za odlazak iz Juventusa", rekao je 35-godišnji golman koji boje "stare dame" brani od 2001. godine kada je stigao iz Parme.

"Međutim, tada smo se novi direktori i ja malo upoznali i njihovo se mišljenje o meni promijenilo. Imati zrelosti popraviti odnos nakon nekih nesuglasica još vas više veže. Taj telefonski poziv od Contea je bio važan i od tog trenutka bio sam još veći Juventino nego prije".

Buffon je još ranije priznao kako bi vjerojatno napustio Juventus 2006. godine da zbog skandala "Calciopoli" nije ispao u drugu ligu, a aktuelnim je ugovorom vezan do 2015. godine.