"Ovo su teški dani za nas"
1

Buffon: Ništa pogrešno nisam napravio

Totalsport
Gianluigi Buffon (Foto: AFP)
Gianluigi Buffon (Foto: AFP)
Osim što su talijanski nogometaši izgubili prijateljsku utakmicu od Rusije u Zürichu s 3-0, dogodila se i ozljeda njihovog prvog golmana Gianluigija Buffona...

U prvom je poluvremenu Buffon ozlijedio rame nakon jedne intervencije, ali je Juventusov golman opovrgnuo da se bilo šta ozbiljno dogodilo pritom. "Dobio sam mali udarac. Ali, nije to ništa ozbiljno", rekao je Buffon.

Daleko je ozbiljnije sve ono što se događalo posljednjih dana. Buknula je u Italiji nova afera oko klađenja, odnosno, namještanja utakmica, a među prozvanima je i sam Buffon. Naime, pojavila se priča da je golman Juventusa, u razmaku od devet mjeseci, ispisao 14 čekova u vrijednosti od milion i po eura u jednom kiosku, koji je ujedno i mjesto za klađenje.

Klađenje je u Italiji legalno, međutim, Buffon se nema pravo kladiti na sve događaje koje organizira nogometni savez Italije (FIGC), kao ni na one u organizaciji UEFA-e i FIFA-e, a trenutno se ispituje o kojim je utakmicama riječ. "Mogu samo reći da nisam napravio ništa pogrešno i nelegalno. Ovo su teški dani za nas, jer nas se proziva na sve načine. Ali, imam nula posto straha. Čist sam", rekao je Buffon i dodao:

"Ne možemo se lagati. Pogodili su nas svi ovi napadi. Niko normalan ne može izdržati takav pritisak. Ali, valjda ćemo izaći jači iz svega toga".