Nogomet
55

Brazilska Globo TV vas vodi u trening kamp bh. reprezentacije

Klix.ba
Do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu ostalo je mjesec i pol dana, a prvi put u svojoj historiji na Mundijalu će učestvovati i nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine. Zmajevi će biti jedini debitanti u Brazilu, pa i ne čudi interes tamošnjih medija.

Najpoznatija brazilska TV kuća Globo objavila je još jednu priču o našoj reprezentaciji, ovaj put iz Sao Paula, u čijoj blizini se nalazi kamp u kojem će boraviti naši nogometaši tokom SP-a.

Novinari Globo TV-a su reportažu počeli kratkom anketom noseći reprezentativni dres Miralema Pjanića. Stanovnike su pitali da li znaju kojem klubu dres pripada, no niko nije znao odgovoriti. Jedan par se iznenadio na konstataciju voditeljice da BiH učestvuje na Mundijalu.

Kamere se zatim sele u superluksuzni kompleks Casa Grande na otoku Guarujá gdje stanovnici Sao Paula znaju pobjeći od užurbanog života.

Hotel s pet zvjezdica bit će u potpunosti na raspolaganju našim reprezentativcima, a u njemu će imati bazene, spa centar, sale za masažu, prostor za rekreaciju i odmor.

Stadion na kojem će Zmajevi trenirati je udaljen pet kilometara od hotela i bit će potpuno rekonstruisan i spreman do početka priprema za Svjetsko prvenstvo.

Kamere Globo TV-a zavirile su i u sami kamp u kojem su se radovi zahuktali. Posla je još mnogo, ali Brazilci su uvjereni da će sve biti završeno do početka Svjetskog prvenstva.

Na samom kraju priloga voditeljica je upitala prolaznike za koga će navijati u susretu BiH - Argentina kojim ove dvije reprezentacije otvaraju ovogodišnje učešće na Mundijalu.

Naravno, svi su odgovorili "za Bosnu" zbog dobro poznatog rivalstva ove dvije reprezentacije.

Prilog Globo TV-a možete pogledati ovdje.