Nogomet
0

Brazil pozvao svoje gradove da se dokažu FIFA-i

FENA
Brazil, jedina zemlja koja se kandidirala za organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine, pozvao je svoje gradove da dokažu FIFA-i da mogu organizirati taj veliki sportski događaj.

Predsjednik Brazilske nogometne federacije (CBF) Ricardo Teixeira je izjavio da je njegova organizacija napravila temeljni posao i da je odgovornost sada na 18 gradova koji su se kandidirali da ugošćuju utakmice SP-a. Pojedinosti o gradovima međutim nisu objavljene.

Brazilci su sami podijeljeni oko toga treba li njihova zemlja biti domaćin svjetskog prvenstva. Mnogi smatraju da zemlja pogođena siromaštvom, nezaposlenošću i socijalnim problemima ima druge prioritete. Kritičari pak sumnjaju da je Brazil sposoban popraviti stare stadione i unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu do standarda koje traži FIFA.

CBF je napravio svoj dio naznačivši 18 gradova kandidata FIFA-i, kazao je Teixeira, dodavši da će izbor ovisiti o tome koji će gradovi uvjeriti FIFA-u da su najbolja opcija.

Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. trebalo bi se održati u Južnoj Americi prema FIFA-inom rotacijskom sistemu. No, krovna nogometna organizacija je upozorila da Brazilu, koji je bio domaćin SP-a 1950. godine, nije zajamčeno prvenstvo 2014. ako ne ispuni potrebne kriterije.

FIFA će odluku o domaćinu svjetskog nogometnog prvenstva donijeti 30. oktobra.