Nogomet
3

Branko Karačić za Klix.ba: Sreća i bolja koncentracija mogu odlučiti pobjednika

Piše: A. M.
Laganim trijumfom nad prvoligašem Braniteljom Zrinjski je najavio uzvratnu utakmicu protiv Maribora.

Prvak Bosne i Hercegovine uigravao je određene varijante za predstojeći meč, a trener Branko Karačić pred sami polazak za Sloveniju u razgovoru za Klix.ba iskazao je zadovoljstvo viđenim.

"Nema sad tu nekih velikih mogućnosti. Ja nisam čovjek koji se lako mijenja i odstupa od svijih zamisli i fudbalske filozofije. Mi ćemo i protiv Maribora nastojati kroz posjed doći do pogotka i pozitivnog rezultata", kazao je Karačić.

Bez obzira što nisu postigli gol i pobijedili u prvoj utakmici na domaćem terenu, Karačić smatra da Zrinjski u ovom trenutku ima obećavajući rezultat.

"Mi imamo aktivan rezultat. Oni mogu pričati šta hoće, ali moraju razmišljati šta će se desiti ako prvi prime gol. Ja samo priznajem teren i ono što se tu pokaže, stvari van terena me manje interesuju. One su ovog puta na strani našeg protivnika. Prošla utakmica je pokazala da mi možemo biti konkurentni favorizovanom protivniku iako još uvijek nismo dostigli željeni nivo forme".

Trener Plemića mišljenja je da se svaka prilika za postizanje pogotka koja se u srijedu ukaže mora iskoristiti.

"Svaku situaciju iz koje se može izroditi gol mi moramo iskoristiti. Nećemo imati pravo na promašaj jer je pred nama utakmica u kojoj će vjerovatno biti jako malo prilika za gol. Sreća i bolja koncentracija mogu biti presudni".

Maribor će imati dobar vjetar u leđa, jer se očekuje da će veliki broj navijača pohoditi stadion Ljudski vrt.

"Maribor će imati podršku navijača, ali ćemo i mi imati svoje Ultrase. Igrači ne smiju podleći atmosferi koja ih očekuje. I Maribor ima dobre navijače, ali mi imamo iskustvo da se svemu tome dobro odupremo. Lopta će ići brže jer je njihov teren bolji, zbog toga ćemo i svoje odluke morati brže donositi,“ dodao je Karačić na kraju razgovora.