Nogomet
38

Branko Karačić: Na tituli Zrinjskog nema mrlje, hvala Sarajevu za remi na Grbavici

Piše: N. Jamaković
Nogometaši Zrinjskog večeras su osvojili treću titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Plemići su titulu osigurali kolo prije kraja Premijer lige BiH, pobjedom nad ekipom Mladosti, a u prilog im je išao remi Željezničara i Sarajeva na Grbavici.
Branko Karačić
Branko Karačić
Šef stručnog štaba Zrinjskog Branko Karačić u razgovoru za Klix.ba je istakao kako je njegova ekipa nakon 25. kola i velike pobjede protiv Širokog došla u situaciju, praktično iz drugog plana, da se bori za titulu prvaka.

"Mi smo tu utakmicu gubili 2:0, a onda smo u samo deset minuta postigli tri gola i došli do pobjede 3:2. Sigurno je da nam je ta utakmica dala veliki zamah, što smo mi maksimalno iskoristili i na kraju, evo, osvojili prvo mjesto iako možda u ranijem periodu niko nije računao na nas. Moram istaći da smo titulu osvojili bez ijedne mrlje, ali želim se ovom prilikom zahvaliti i Sarajevu koje nas je remijem na Grbavici poguralo na to prvo mjesto", rekao je Karačić.

Dobio otkaz u Širokom

Zadovoljan je što je Zrinjski do titule došao nakon dužeg vremena, te je iskoristio priliku da zahvali ljudima iz uprave, saradnicima, igračima i navijačima. Dodao je kako je u ovom trenutku prerano govoriti o kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali i da očekuje određeni iskorak i na tom planu.

"Ove trenutke želimo iskoristiti da uživamo u osvojenoj tituli, ali je sigurno da ćemo već od iduće sedmice početi razmišljati o narednoj sezoni i nastupu u Evropi", dodao je naš sagovornik.

Podsjetio je i kako je prije nešto više od dvije godine smijenjen na poziciji trenera Širokog Brijega.

"Igrom slučaja se dogodilo da titulu izborim upravo protiv Širokog, jer je po mom mišljenju ta utakmica bila ključna za nas. A ko zna, da me nisu otpustili u Širokom, možda bih i sa njima uspio ugroziti Željezničar", zaključio je Karačić.

Planiraju pojačanja za Evropu

Predsjednik kluba Marin Raspudić za Klix.ba je izjavio da je neizmjerno sretan zato što je "sinergija uprave, stručnog štaba, igrača i navijača dovela Zrinjski do titule prvaka države".

"Zrinjski je u veoma teškim uvjetima i uz jaku konkurenciju osvojio prvo mjesto. Sigurno je da ćemo se sada dati u potragu za pojačanjima kako bismo u Evropi predstavili BiH i grad Mostar u što boljem svjetlu", kazao je Raspudić.

On je dodao kako je radostan zbog činjenice da je titula prvaka BiH ponovo došla u Mostar.

Inače, igračima i stručnom štabu Zrinjskog odmah nakon utakmice protiv Mladosti dodijeljene su medalje i pehar prvaka države, a uručili su ih čelnici Nogometnog saveza Dino Begić i Jasmin Baković. U klubu su za naš portal potvrdili kako je proslava titule planirana za narednu subotu, nakon utakmice sa Veležom.