Nogomet
435

Bosna plače: Tuga na licima navijača, momci su zaslužili pobjedu

Piše: E.S.H.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine je izgubila drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U drugom kolu grupe F Nigerija je pobijedila BiH rezultatom 1:0 i eliminisala našu selekciju iz daljeg takmičenja.

Utakmicu su gledali navijači u cijeloj Bosni i Hercegovini, a mnogi su razočarani igrom nekih naših igrača, ali i odlukom sudije Petera O'Learya sa Novog Zelanda koji je u u 21. minuti poništio čist gol Edina Džeke svirajući nepostojeći ofsajd.

Tokom utakmice se na sarajevskoj Čaršiji mogao čuti samo govor komentatora Igora Kristića i Muhameda Konjića, ali i uzvici navijača kada naša reprezentacija krene prema golu Nigerijaca.

Utakmica se pratila i u Zmajevom gnijezdu, ispred BBI centra i na Vilsonovom šetalištu na M:tel Big Screenu, ali i u mnogim drugim sarajevskim kafićima. Nakon konačnog sudijskog zvižduka, zavladao je muk i mogle su se čuti samo psovke na račun sudije O'Learya.

Naš dopisnik iz Tuzla javlja i da su navijači u Tuzli tužni zbog poraza reprezentacije, te da su naši momci zaslužili pobjedu u ovom meču.

Na licima ljudi je vidljivo da su razočarani rezultatom od 1:0 za selekciju Nigerije, koja je eliminisala naše Zmajeve iz daljeg takmičenja, a neki nisu krili ni suze. Činjenica je da smo ovim porazom izgubili šanse za plasman u drugi krug takmičenja.