Njemačka
0

Bosanac Bayernu dao četiri gola

Sarajevo-x.com
Nazif Hajdarović, napadač trećeligaša Bayern Munchena II, porijeklom iz BiH, zabio je prvom timu Bayerna četiri gola u pripremnoj utakmici koju su odigrali pred 500 gledalaca.

Rezultat je nakon završenih 90 minuta glasio 5:5, a ekipi profesionalaca koju su predvodili Rensing, Breno, Lell, Ottl, Sosa, Baumjohann i Mueller, oslabljenoj uslijed reprezentativnih obaveza nogometaša, pridružila su se četvorica nogometaša Bayerna II, rezervnog tima koji predstavlja konačnu odskočnu dasku talentovanim pojedincima.

Remi bi perspektivnoj ekipi Mehmeta Scholla trebao biti poticaj za subotnji okršaj protiv trećeligaša Sandhausena, piše Bild.

Golman Michael Rensing pomogao je amaterima da postignu prvi gol kad mu je lopta koju je u gol uputio Hajdarović iskliznula kroz prste. Nakon toga uslijedila je bolja igra i golovi Contenta, Sose, Mullera i Sikorskog, koji su na poluvremenu osigurali vodstvo od 4:1. Ipak, u drugoj polovini meča ponovo je briljirao 25-godišnjak rođen u Bosanskoj Gradiški, koji je u Bayern stigao u junu iz Saarbrückena. Ukupno je četiri puta poentirao, a do konačnog rezultata došlo se golom veznjaka Manuela Duhnkea.

Pomoćnik trenera Louisa Van Gaala, Andries Jonker, izjavio je nakon utakmice kako je bilo važno da neki igrači odigraju 90 minuta, te kako i kod profesionalaca i kod amatera ima igrača koje vrijedi pogledati.

Dodali bismo da je jedan od njih svakako i mladi Hajdarović, napadač rođen 22. septembra 1984. godine u BiH. Karijeru je počeo 1995. a u ljeto 2004. potpisao je za FC Saarbrücken za koji je ove sezone postigao 20 golova. 30. juna 2009. pridružio se Bayern Munchenu II, rezervnom sastavu bavarskog kluba, za koji ga veže dvogodišnji ugovor.