Bundesliga
21

Borussia Dortmund gubila na poluvremenu, ali sjajnom igrom porazila Köln

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Borussije Dortmund ostvarila je drugu pobjedu u meču 2. kola njemačke Bundeslige na gostovanju kod Kölna rezultatom 3:1.

Ekipa iz Dortmunda nije najbolje otvorila meč, a nakon prvih 45 minuta imali su zaostatak od 1:0. Igrala se 29. minuta kada je Draxler pogodio za vodstvo Kölna, što je bio znak gostima da u drugom poluvremenu moraju baciti sve karte u napad.

Početak drugog poluvremena donio je odmah ofanzivniju igru Borussije, stvarale su se prilike pred golom domaćih, ali nije bilo realizacije. Ipak, u 70. minuti Sancho je uzeo odgovornost, prošao je kroz odbranu domaćih i lijepim udarcem lijevom nogom pogodio za 1:1.

Nakon pogotka za poravnanje, Borussija je još ofanzivnije krenula prema golu Kölna, a ključni trenutak desio se u 86. minuti kada centaršut desnog beka Piszceka u pogodak pretvara lijevi bek - Hakimi, koji glavom pogađa za 2:1 i već tada donosi pobjedu Dortmundu.

Konačnih 3:1 za Milionere postavio je Paco Alcaser u 94. minuti nakon sjajnog kontranapada. Asistenciju kod ovog gola upisao je Sancho.

Nakon dva odigrana kola, Borussija Dortmund je prva na tabeli sa šest osvojenih bodova.