Nogomet
13

Borenović: Nadam se da će BiH napraviti odličan rezultat na SP-u

FENA
Branislav Borenović
Branislav Borenović
Narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske i potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović kazao je u izjavi za Agenciju FENA da se nada da će bh. fudbalska reprezentacija napraviti odličan rezultat.

"Na Svjetskom prvenstvu prije svega očekujem sjajan fudbal, ali ovo svjetsko prvenstvo treba da pokaže da li sve reprezentacije imaju ravnopravan tretman kada je u pitanju prva utakmica i suđenje, odnosno da li postoje 'favoriti' koje će podržati i sudije i određene strukture u FIFA-i", naglasio je Borenović.

Smatra da je Svjetsko prvenstvo dobra prilika da se BiH predstavi u najboljem mogućem svjetlu i da građani gledaju dobar fudbal.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu počelo je 12. juna utakmicom Brazil - Hrvatska koja je završena rezultatom 3:1.

U BiH i njenom glavnom gradu organizirana su javna gledanja utakmica 20. Svjetskog fudbalskog prvenstva, a ljubitelji sporta u Bosni i Hercegovini svjedoče najvećem uspjehu bh. nogometne reprezentacije od osamostaljenja države.

Zmajevi su se prvi put plasirali na jedno veliko takmičenje - Svjetsko prvenstvo u Brazilu i danas će snage odmjeriti u susretu s reprezentacijom Argentine.