Derbi na Tušnju pripao Sarajevu
0

Bordo tim slavio u Tuzli poslije sedam godina

Piše: D. Brkić
Detalj sa susreta u Tuzli (Foto: Darko Zabuš/Sarajevo-x.com)
Detalj sa susreta u Tuzli (Foto: Darko Zabuš/Sarajevo-x.com)
Poslije sedam godina posta fudbaleri Sarajeva uspjeli su ostvariti pobjedu nad Slobodom na tuzlanskom Tušnju. Gol odluke postigao je Sedin Torlak u 73. minuti susreta.

Treneri, Dragan Jović i Darko Vojvodić, su se složili kako je Sarajevo zaslužilo pobjedu. Međutim, trener Tuzlaka je nezadovoljan suđenjem Vladimira Bjelice.

“Smatram kako je naša pobjeda zaslužena. Bili smo bolji tokom cijelog susreta, a nadmoć smo krunisali golom Torlaka koji je došao nakon jednog od ubačaja u kazneni prostor. Na najbolji mogući način smo odgovorili imperativu pobjede, jer smo nakon jučerašnjih rezultata morali pobjediti na Tušnju. Inače, bolje smo otvorili utakmicu, a u poluvremenu smo se dogovorili da krenemo odlučnije na pobjedu. Uspjeli smo u tome tako da samo mogu čestitati momcima na borbenosti”, kazao je Dragan Jović, koji je danas zvanično debitovao na kormilu Sarajeva.

Trener Slobode Darko Vojvodić smatra kako je današnje izdanje njegovog tima trenutni maksimum. Kaže kako je Sloboda jača od svih nedaća, te da će izboriti opstanak u Premijer ligi.

“Dobro je da smo danas igrali utakmicu s obzirom na sve probleme koji nas prate. Sarajevo je bolji tim i zaslužio je pobjedu. Nezadovoljan sam suđenjem Bjelice. Ne bih da upotrijebim neku grublju riječ. Idemo dalje. Moramo zbiti redove i boriti se u nastavku prvenstva. Neće biti jednostavno, ali smatram kako Sloboda neće ispasti”, kaže Vojvodić.