Ne stišava se bura
1.4k

Bordo prijatelji zahtijevaju ostavku Fuada Čolpe, upozoravaju i na "fantomsko" udruženje

N. K.
Fuad Čolpa (Foto: Facebook)
Fuad Čolpa (Foto: Facebook)
Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo "Bordo prijatelji 1946" danas su uputili zahtjev u kojem traže ostavku člana Komiteta za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Fuada Čolpe.
Naime, Čolpa je zajedno s još četiri člana ovog Komiteta glasao potvrdno za odigravanje prijateljske utakmice između BiH i Rusije koja se već odavno nalazi pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e zbog agresije na Ukrajinu.

"Zbog djelovanja izabranog člana izvršnog odbora NS BiH ispred Kantona Sarajevo Fuada Čolpe koji od dana imenovanja pa do danas konstantno radi na štetu klubova iz Kantona koji predstavlja, kao i štete koju nanosi cjelokupnom nogometu u BiH, zahtijevamo da odmah podnese neopozivu ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora NS BiH ispred Kantona Sarajevo", poručili su iz Bordo prijatelja.

U nastavku svog saopćenja iznijeli su i druge stvari koje mu zamjeraju.

"Vrijeme je da se stane u kraj njegovom 'fantomskom' Udruženju sportskih radnika Kantona Sarajevo i da napokon predstavnici najvećih klubova preuzmu vođenje nogometa u Kantonu Sarajevo! Ljude poput Fuada Čolpe i raznih 'sličnih' udruženja čiji predstavnici rade isključivo u ličnom interesu, a na štetu razvoja nogometa u našem Kantonu i cijeloj državi treba ukloniti iz svih sportskih struktura kako u Kantonu Sarajevo, tako i u cijeloj državi", dodali su.

Podsjetimo, Izvršni odbor FS KS sazvao je za sutra vanrednu sjednicu nakon što je njihov predstavnik Čolpa glasao za odigravanje prijateljske utakmice protiv Rusije.

Iz naših saznanja, članovi Izvršnog odbora FS KS nezadovoljni su jer je Čolpa bio taj koji je glasao da se utakmica odigra.