Nogomet
10

Bordo priča se nastavlja: Sarajevo na Koševu igra prijateljski meč sa Cardiffom

Piše: Edin Isanović
FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva odigrat će večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase“ prijateljski meč sa mladim timom Cardiffa. To će biti posljednja provjera pred prvu utakmicu 2. pretkola Evropske lige koju Bordo tim u četvrtak igra na najvećem bh. stadionu protiv norveškog Haugesunda.

Aktuelni sastav tima sa Koševa ima visoke ambicije u nadolazećoj sezoni, kako u Evropi, tako i u domaćem prvenstvu. S obzirom na ulaganja, pristalice Sarajeva očekuju od izabranika Dženana Ušćuplića da naprave iskorak.

Strateg Bordo tima istakao je na konferenciji za novinare kako će od svojih izabranika tražiti maksimalan angažman.

"Ovo je posljednja provjera pred evropske utakmice i težit ćemo da odigramo što bolje. Koncentracija treba biti na visokom nivou. Upitan je nastup Velkoskog zbog jednog udarca u leđa“, kazao je Ušćuplić.

Predstavnici U-21 tima Cardiffa istakli su kako su oduševljeni prijemom u glavnom gradu BiH.

Utakmica na najvećem bh. stadionu počinje u 21:00 sati, uz direktan prijenos na Mojoj TV.

Cijene ulaznica su: Tribina sjever "Vedran Puljić“ 2KM za članove (4KM za one koji nisu članovi), tribina istok 5 KM (6 KM za one koji nisu članovi), tribina zapad 7KM (8KM za one koji nisu članovi), tribina zapad galerija 20KM (30KM za one koji nisu članovi) i bordo VIP 40KM (50KM za one koji nisu članovi).

U Sarajevu očekuju veliku podršku sa tribina.