Nogomet
9

Borac slavio s igračem manje, Travničani bolji od Širokog

Klix.ba
(FF PIXMOS/Klix.ba)
Odigrano je i preostalih šest utakmica 21. kola Premijer lige koje su na rasporedu danas. Slavili su Borac, Zvijezda, Vitez i Travnik. Rudar i Čelik su igrali 1:1, a u susretu Velež-Maladost bez golova. Nešto ranije Željezničar je slavio protiv Zrinjskog sa 2:1.

FK Radnik Bijeljina - FK Borac 1:2

Radnik i Boras su prvo poluvrijeme odigrali bez golova. U nastavku utakmice Predragović je dobio crveni karton, pa je Radnik bio u prednosti sa igračem više. Igrač manje nije bio prepreka da Borac dođe do gola u 63. minuti. Nešto kasnije pogađa i Marković za 2:0, ali u 82. minuti Hadžić ipak smanjuje gol razliku, pa je susret završio sa 2:1 za Banjalučane.

FK Velež - FK Mladost Velika Obarska 0:0

U Vrapčićima danas nije bilo golova, pa utakmica završena sa 0:0, bez većih prilika i sjedne i s druge strane.

FK Rudar Prijedor - NK Čelik 1:1

Čelik je poveo u 38. minuti golom Dedića, kojem je asistirao Salčinović, tako da je Čelik otišao na pauzu s prednošću. Međutim, u 53. minuti Stakić pogađa za 1:1, iako su gosti igrali sa igračem više. To je i konačan rezultat.

NK Zvijezda - FK Leotar 4:1

Zvijezda je u 16. minuti povela preko Jugovića, a potom su se golovi nizali. Radivojević je u 42. iz penala povisio na 2:0, a zatim i je i Kuzmanović poentirao u sudijskoj nadoknadi za 3:0. Pred kraj prvog poluvremena je bilo zanimljivo u ovom susretu, pa je tako i Marković postigao gol za goste. Na pauzu se ipak otišlo sa 3:1 za domaće.

U nastavku Zvijezda povećava prednost na 4:1 golom Jugovića kojem je ovo bio drugi gol u utakmici, što je bio i konačan rezultat.

NK Travnik - NK Široki Brijeg 1:0

Na Piroti bez golova u prvom poluvremenu, a nije bilo nijedne prilike sve do 19. minute kada je Karić u redovima Travničana pucao pored gola. Kasnije je Dudić pogodio stativu, ali rezultat je i dalje bio 0:0. U 63. minuti konačno Laštro šutira pobjedu Travničana od 1:0.

NK Vitez - FK Slavija 3:0

Vitez ubjedljiv protiv Slavije. Kapetan je u 23. minuti zado prvi udarac Slaviji, a potom su postigli i drugi gol gotovo pred kraj prvog poluvremena. Rezultat na pauzi 2:0 za Vitez.

U samom finišu susreta Smriko pogađa za 3:0 i pobjedu domaćih.