Utakmica za Aminu Halilić
68

Borac s dva pogotka porazio Čelik u Zenici

Klix.ba
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Na Atletskom stadionu u Zenici danas je odigrana prijateljska nogometna utakmica humanitarnog karaktera, za Zeničanku Aminu Halilić, u kojoj su se sastali ekipe Čelika i Borca.

Pred oko 600 gledalaca na Atletskom stadionu u Zenici danas je odigrana prijateljska utakmica između Čelika i Borca, koja je ujedno bila i generalna provjera Zeničana u trećoj fazi priprema za nastavak prvenstva.

Gosti su nakon odigranih 90 minuta uspjeli slaviti, a strijelci za Borac su bili Bilbija u prvom poluvremenu, te Subić koji je početkom drugog poluvremena postavio i konačni rezultat od 2:0.

Prema informacijama koje smo dobili od organizatora prodato je oko 1.120 ulaznica po cijeni od 3 KM, a isti su zadovoljni današnjim odzivom Zeničana.

"Zadovoljan sam odzivom i zahvaljujem se svima koji su učestvovali u akciji, od inicijatora Džidića, pa do ljudi iz Čelika. Posebne zahvale idu nogometašima i stručnom štabu Borca, koji su i pored štrajka odlučili podržati ovu akciju i pomoći Amini da nastavi svoje liječenje u Turskoj", kazao Dino Kurbegović, jedan od organizatora današnje humanitarne utakmice.

Amina Halilić je 16-godišnja Zeničanka koja već nekoliko godina živi sa srčanom manom prolaps mitralne valvule, a za njen oporavak neophodno je sakupiti novčana sredstva u iznosu od 26.500 eura, koliko košta operacija u Turskoj.