Nogomet
0

Borac produbio krizu Slobode, Stokić strijelac za minimalnu pobjedu

Piše: A. D.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Borac je domaćim trijumfom rezultatom 1:0 produbio krizu tuzlanske Slobode koja traje od posljednjeg dana augusta ove godine.

Banjalučani su tako održali priključak za vodećim klubovima Premijer lige, iako im je UEFA nedavno oduzela tri boda zbog novčanih dugovanja prema fudbaleru Perici Stančeskom. Sloboda računajući Kup BiH sedam utakmica u nizu ne zna za pobjedu, a Tuzlaci su posljednji trijumf do sad ostvarili 30. augusta nad Zrinjskim na domaćem terenu.

Borac je od starta krenuo ofanzivno prema golu Slobode, a prva prilika zabilježena je u trećem minutu. Nakon brzo izvedenog kornera kombinovali su Žižović i Stokić koji je dobro šutirao u bliži ugao Slobodinog gola, međutim istakao se golman Tuzlaka Irfan Fejzić koji je odbranio njegov udarac.

Tri minute kasnije ponovo je u prilici Stokić, i ovog puta šutirao je iskosa prizemno, ali je lopta otišla pored gola. Deset minuta kasnije domaćin je poveo. Žižović je sjajno podvalio loptu za Stokića koji je izbjegao ofsajd i matirao Fejzića za 1:0.

Dvije minute kasnije Stokić je ponovo nadomak golu, ali je ovog puta lopta otišla iznad prečke. Sloboda je prvi put zaprijetila u 24. minutu kada je lijevom nogom sa dvadesetak metara iz trka šutirao Mehidić čiji je pokušaj završio tik pored stative domaćeg gola.

Nastavak susreta ponovo bolje otvaraju domaći igrači koji su do drugog pogotka mogli već u prvom napadu. Nakon kornera najviši u petercu Slobode bio je Ilić čiji je udarac otišao pored gola. Minut kasnije iz slobodnog udarca pokušao je Stokić, a istakao se Irfan Fejzić.

U nastavku susreta domaći su znalački čuvali minimalnu prednost, dok fudbaleri Slobode nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Asmiru Avdukiću.