Primili dva pogotka
171

Borac pao u posljednjim minutama, Rio Ave ide u treće pretkolo Evropske lige

F. Z.
Borac - Rio Ave (Foto: EPA-EFE)
Borac - Rio Ave (Foto: EPA-EFE)
Banjalučki Borac večeras je na svom terenu u drugom pretkolu Evropske lige dočekao portugalskog predstavnika Rio Ave, a gosti su slavili rezultatom 2:0 i izborili plasman u naredni krug takmičenja.

Rio Ave je u ovaj susret ušao kao veliki favoriti i od samog početka su imali terensku inicijativu. Sredinom prvog poluvremena dva puta je prijetio Santos, ali je Pavlović bio siguran.

Gostujuća ekipa je apsolutno dominirala u posjedu lopte u prvom poluvremenu, ali je Borac uspio nekoliko navrata opasno zaprijetiti portugalskom timu.

U prvom dijelu drugog poluvremena nismo vidjeli mnogo dobrih prilika, a Portugalci su i dalje imali terensku inicijativu. Najbolju šansu gosti su imali u 76. minuti susreta. Piazon je sjajno šutirao iz voleja s vrha šesnaesterca, ali je Pavlović dobro intervenisao.

Golman Borca još jednom je fantastično intervenisao u 78. minuti susreta. Šutirao je Tarantini glavom nakon kornera, a Pavlović je uz pomoć stative zaustavio pokušaj kapitena Portugalaca.

Rio Ave je do trijumfa došao u 90. minuti susreta. Pavlović je prvo još jednom fantastično zaustavio pokušaj Gelsona, ali je odbijenu loptu u mrežu poslao Tarantini. U 95. minuti utakmice Jambor je postigao pogodak za 2:0 i potvrdio trijumf Rio Avea.

Portugalci u trećem pretkolu igraju protiv Bešiktaša za sedam dana u Istanbulu.