Nezapamćena situacija
169

Borac na poluvremenu prekinuo meč protiv Maribora: Prevareni smo, ovo je iživljavanje

Klix.ba
foto: nkmaribor.com
foto: nkmaribor.com
Čelnici Borca dogovorili su u Antaliji još jednu utakmicu, želeći da isprobaju juniore i igrače sa manjom minutažom, međutim, nije sve ispalo kako treba.

Fudbaleri Maribora vodili su 4:0 poslije 45 minuta igre u Beleku, a nakon toga "crveno-plavi" nisu željeli da nastave meč, nezadovoljni činjenicom da slovenački klub nije ispoštovao dogovor da obje ekipe nastupe sa omladincima i rezervistima.

U takvom odnosu snaga Maribor je brzo došao do prednosti, Uskoković je glavom pogodio u 13. minutu poslije slobodnog udarca sa lijeve strane. Samo četiri minute kasnije, bilo je 2:0, nakon što je Mešanović pogodio suprotni ugao sa 20-ak metara.

U 26. minutu Tavares je kaznio loše izbijanje odbrane Borca. U 38. minutu Žeravica je zaprijetio, ali njegov pokušaj glavom iz teške situacije odlazi preko gola.

Konačnih 4:0 postavio je svojim drugim golom Tavares u 43. minutu.

"Ovo još nisam vidio u životu. Meni su rekli da će igrati juniori i igrači koji ne igraju, a vidjeli ste kakav su sastav izveli. Morao sam da prekinem. Htio sam da to učinim još u 10. minutu, a u 30. minutu ušao sam u teren i rekao sudiji da ćemo da odigramo još pet minuta, ali nije uvažio. Nema smisla da ja uvodim najmlađe igrače, a da se oni nešto iživljavaju. Nije bitan rezultat, već to što jedno dogovorimo, kažemo bez kamera i medija, a onda oni puste i prenos. Ovakvu prevaru još nisam vidio“, rekao je trener Borca Darko Vojvodić.

Fudbaleri Borca će sutra odigrati posljednju kontrolnu utakmicu protiv ukrajinskog Arsenala iz Kijeva. Susret u Antaliji počinje u 11 časova, a direktno će ga prenositi TV Arenasport.