Šok nad šokovima!
3.5k

Borac doživio nezapamćenu sramotu i ispao iz Evrope od predstavnika Farskih Ostrva

D. P.
Detalj s utakmice (Foto: B36 Torshavn)
Detalj s utakmice (Foto: B36 Torshavn)
Nogometaši banjalučkog Borca doživjeli su veliku sramotu pošto su ispali u prvom kolu Konferencijske lige od B36 Torshavna s Farskih Ostrva. Penali su odlučivali putnika dalje, a na kraju se radovao domaći tim velikom iznenađenju. Rezultat regularnog dijela utakmice bio je 3:1, a na penale 4:3 za domaćina.

Borac je kao veliki favorit ušao u dvomeč protiv ekipe s Farskih Ostrva, a zahvaljujući pobjedi rezultatom 2:0 u prvom duelu, ekipa Nenada Lalatovića bila je u potpunosti mirna uoči početka uzvratnog susreta.

Međutim, danas je u potpunosti podbacio bh. predstavnik i doživio veliku sramotu. B36 je odigrao sjajan meč i bio u sjajnoj situaciji tokom cijelog njenog toka.

Borac je dobro ušao u meč i činilo se da će sve stvari držati pod kontrolom. Prijetili su Jovo Lukić i Amar Begić na startu, ali bez većih posljedica po B36.

Do sredine prvog dijela Borac je kontrolisao u potpunosti igru, ali se onda desila promjena. U 35. minuti iz slobodnog udarca pogađa Magnus Egilsson za vodstvo domaćina i povratak nade u senzaciju.

U 44. minuti domaćin je ostao s igračem manje pošto je drugi žuti karton dobio Magnus Jacobsen. Na odmor se otišlo prednošću domaćina od jednog gola.

U 53. minuti Marko Gajić pravi penal za domaćina i dobija crveni karton. Tako su se ekipe izjednačile brojčano na terenu, a Egilsson je s bijele tačke pogodio za 2:0.

Isti igrač je kompletirao hat-trick u 66. minuti nakon još jednog jedanaesterca. Čini se da je sudija u oba navrata regularno dosudio kazneni udarac za domaći tim.

Činilo se da će Borac ispasti i doživjeti nezapamćenu sramotu, no u 75. minuti Benjamin Tatar koristi dobru akciju i postiže gol koji je Banjalučanima u tim trenucima garantovao produžetke.

Uslijedila je velika inicijativa Borca. Gol Tatara očigledno da je bio potreban Banjalučanima koji su bili "razdrmani" u završnici susreta i imali su nekoliko sjajnih prilika da riješe pitanje prolaska u narednu rundu, no to nisu uspjeli tako da je meč otišao u produžetke.

Ni u produžecima nije bilo golova uprkos inicijativi Borca, pa je penal-lutrija odlučila putnika u drugo pretkolo i ko će na megdan boljem iz dvomeča Fola Esch - Tre Fiori.

Tu se bolje snalazi ekipa Torshavna i ovjerava plasman u narednu fazu takmičenja. Čak je Borac imao prednost jer je Bojan Pavlović odbranio prvi penal, ali su u nastavku Piščević i Subić bili neprecizni tako da smo vidjeli nevjerovatan šok.

Rezultat i strijelci:

B36 Torshavn - Borac 3:1 (Egilsson 35', 54', 66' / Tatar 75') - Nakon penala 4:3