Uprkos svemu viđenom
344

Borac dobio "bratsku čestitku" iz Srbije nakon osvajanja titule prvaka BiH

D. P.
Banjalučani su savladali Igman u pretposljednjem kolu (Foto: E. M./Klix.ba)
Banjalučani su savladali Igman u pretposljednjem kolu (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši banjalučkog Borca jučer su po treći put osvojili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a tim povodom na Gradski stadion stigla je čestitka od "bratskog kluba" iz Srbije.

Borac je pobjedom nad konjičkim Igmanom (4:3) uz brojne kontroverze i amaterske sudijske greške u korist kluba osvojio titulu prvaka BiH ispred Zrinjskog koji kolo prije kraja zaostaje pet bodova.

Uprkos načinu na koji je titula osvojena, u Banjoj Luci je uslijedila proslava titule, a čestitkama se priključio i srbijanski prvoligaš Vojvodina, oduvijek prijateljski klub s Borcem.

Iz Vojvodine su odmah objavili čestitku na svojim društvenim mrežama, čime se nastavilo prijateljstvo klubova koji često sarađuju i van terena kada su u pitanju transferi nogometaša.

"Čestitamo našem bratskom klubu iz Banje Luke osvojenu titulu. Bravo FK Borac", naveli su u poruci za Banjalučane koju je podijelio i FK Borac.

Inače, Borac ima priliku osvojiti i duplu krunu u BiH pošto će u četvrtak igrati revanš utakmicu finala Kupa protiv Zrinjskog. Mostarci imaju gol prednosti iz prve utakmice.