Serie A
0

VIDEO / Bologna ponizila Inter na San Siru

Totalsport
Di Vaio je bio dvostruki strijelac (Foto: AFP)
Di Vaio je bio dvostruki strijelac (Foto: AFP)
Crnoj seriji nogometaša Intera nema kraja. Treći uzastopni poraz u Seriji A i četvrti u posljednjih pet kola doživjeli su na San Siru od Bologne s 3-0.

Dva je puta mrežu Nerazzurra pogodio Antonio di Vaio, a jednom Robert Acquafresca, za tek šestu ovosezonsku pobjedu Bologne kojom se malo udaljila od zone ispadanja.

Interova je odbrana pokleknula u prvom poluvremenu dva puta u razmaku od samo dvije minute. Di Vaio je u 37. minuti lažnjakom malo iskosa s desne strane izbacio odbranu domaćina nakon asistencije Diega Pereza, a potom ljevicom poslao loptu ispod Julija Cesara, da bi već u sljedećoj akciji vodstvo svoje ekipe udvostručio.

Drugom je golu kumovala velika greška Interovog stopera Andree Rannochije koji je naoko bezopasnu dugu loptu prsima pred vlastitim šesnaestercem savršeno servirao 35-godišnjem veteranu koji je potom s lakoćom postigao svoj osmi ovosezonski gol u Seriji A. "Čavao u lijes" Interu zabio je Acquafresca pet minuta prije kraja, kada je prvo u solo-akciji promiješao odbranu domaćina, a potom udarcem u desni donji Cesarov ugao pronašao put do mreže.

Mogla bi ovo biti lako posljednja utakmica na klupi Interovog trenera Claudija Ranierija budući da je tek jedan osvojeni bod u posljednjih pet kola ipak poražavajuće malo za klub Interovog renomea. U drugoj utakmici dana - istovjetni rezultat. Napoli je slavio na gostovanju kod Fiorentine dvama golovima urugvajskog napadača Edinsona Cavanija i jednim Argentinca Ezequiela Lavezzija. Cavaniju su golovi bili 14. i 15. ovosezonski u Seriji A, čime se na drugom mjestu liste najboljih strijelaca izjednačio sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Lavezzi je tačku na i postavio u prvoj minuti sudijske nadoknade u solo-akciji u kojoj je vukao loptu još od svoje polovice i potom savladao Artura Boruca udarcem izvan ivice kaznenog prostora u donji lijevi golmanov ugao. Bio mu je to peti ovosezonski gol.

Serie A, 24. kolo:

Inter – Bologna 0-3 (Di Vaio 37, 38, Acquafresca 85) Fiorentina – Napoli 0-3 (Cavani 3, 55, Lavezzi 90+1)

Redoslijed: 1. Milan 47 (-1), 2. Juventus 46 (-2), 3. Lazio 42 (-1), 4. Udinese 41 (-1), 5. Napoli 37, 6. Inter 36...