Diego Maradona
0

"Bojim se Meksikanaca"

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AP)
Diego Maradona (Foto: AP)
Argentinskog selektora Diega Armanda Maradonu se ne može zaustaviti. Nekadašnji nogometni as samo niže izjave, a mikrofoni su vječno oko njega.

Tokom subote je govorio o želji da trenira Napoli jednoga dana, o ispadanju Talijana, dan ranije se pozabavio i Joseom Mourinhom, a napokon su na red došli i meksički nogometaši, suparnici njegove Argentine u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, u večernjem terminu (20.30 sati) u Johannesburgu.

"Neće biti lako, bojim se i respektujem svakog meksičkog nogometaša", započeo je Maradona i nastavio:

"Dosta sam razgovarao s Agüerom i Maxijem Rodriguezom po pitanju meksičkog selektora Aguirrea. Samo ga hvale i lijepo im je sjetiti se zajedničkog perioda u madridskom Atelticu. No, sve sam to znao i sam. Cijenim izuzetno Aguirrea, veliki je trener. Ostvario je mnoge uspjehe, a treba ga poštivati i zbog ovog plasmana u osminu finala".

Maradona je nastavio:

"Pojma nemam ko me čeka na suprotnoj strani. U petak je bila najavljena jedna postava Meksikanaca, danas već druga. Ko zna kakve promjene slijede do nedjelje. No, sve su to izuzetni igrači i tehničari. Marquez je sjajan, Dos Santos također, pa Guardado, Blanco... Sigurno je tek jedno - čeka nas teška utakmica".