Nogomet
9

Boban: Balotelli bi u moje vrijeme nosio torbe Van Bastenu, Ševčenku, Weahu...

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Legenda talijanskog nogometnog kluba Milana i bivši hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban obrušio se na aktuelnog napadača Milana i talijanske reprezentacije Marija Balotellija.

"Balotelli ne razumije šta znači nositi Milanov dres", rekao je Boban na početku razgovora sa Sky Sport, pa nastavio:

"Prestanimo uvijek govoriti o Balotelliju. On je uvijek bio manji od Milana i Milan će uvijek biti veći od njega. Da je igrao u mojoj generaciji Milana nosio bi torbe igračima poput Marca van Bastena, Georgea Weahe ili Andrija Ševčenka", veli Boban, kojeg nervira činjenica da Talijan kasni na svaki trening Milana i pruža lošije partije, ali je svejedno i dalje "ključni" igrač Rossonera.

"Da je igrao u našoj generaciji, Paolo Maldini, Marcel Desailly, Sebastiano Rossi, Alessandro Costacurta i Franco Baresi bi ga već 10 puta ošamarili zbog kašnjenja na trening. Njegovo ponašanje demonstrira da jednostavno ne može uskladiti neke stvari sa svojim mozgom", kaže Boban, pa zaključuje:

"On bi trebao učiti od Kake, dečka koji je osvojio Ligu prvaka, Svjetsko prvenstvo i nagradu Zlatna lopta. Kaka je bogatiji od Balotellija, ali i dalje radi poput dječaka koji se tek probija na veliku scenu", zaključio je penzionisani hrvatski nogometaš.

Talijanski je napadač ove sezone u osam utakmica Serie A postigao svega tri pogotka.