Presuda nogometašu
60

Boateng proglašen krivim za porodično nasilje, bivšoj djevojci ide ogromna odšteta

N. K.
Jerome Boateng (Foto: Twitter)
Jerome Boateng (Foto: Twitter)
Defanzivac Lyona Jerome Boateng proglašen je krivim za napad na svoju bivšu djevojkom prilikom svađe koja se dogodila 2018. godine, izvještava večeras Bild nakon današnjeg suđenja u Minhenu.

Nekadašnji nogometaš Bayerna osuđen je da plati žrtvi 1,8 miliona eura odštete, što se sastoji od 60 dnevnih isplata od po 30.000 eura.

Boateng i njegova bivša djevojka dali su kontradiktorne izjave o onome što se dogodilo jedne noći na odmoru na otocima Turks i Caicos.

Bivši njemački reprezentativac je, prema navodima tužiteljstva, bacio staklenu svjetiljku i prijenosni frižider punog pića na djevojku, što je Boateng demantovao.

Inače, 33-godišnji Boateng je karijeru počeo u drugom timu Herthe, a s 19 godina je prebačen u prvi tim. Brzo odlazi u HSV, a 2010. godine je potpisao za Manchester City. Najviše nastupa upisao je za ekipu Bayerna za koju je igrao od 2011. do ove godine kada prelazi u Lyon. S Bayernom je dva puta bio prvak Evrope.

Nakon nastupa u svim omladinskim selekcijama Njemačke, 2009. godine je debitovao za seniorsku reprezentaciju i od tada je skupio 76 nastupa te osvojio i Svjetsko prvenstvo 2014. godine.