Nogomet
0

Blanc bijesan na Gourcuffa zbog jedanaesterca

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener Bordeauxa Laurent Blanc bio je prilično ljut na svog ponajboljeg igrača, playmakera Yoana Gourcuffa, zbog promašenog jedanaesterca u dvoboju 3. kola Lige prvaka protiv Bayerna.

Bordeaux je savladao Bavarce 2-1 u vrlo neobičnoj utakmici, u kojoj je prvo 25-godišnji branič Ciani autogolom doveo goste u vodstvo, a onda je u 27. minuti zabio i u "pravu", suparničku mrežu, vrlo atraktivnim pogotkom petom. Pogodak za konačnih 2-1 opet je zabio odbrambeni igrač Bordeauxa, Marc Planus, u 40. minuti. Sva tri gola pala su nakon prekida...

  • Pa dobro, nije odbrambenim igračima zabranjeno davati golove – reći će Blanc.

Međutim, ono što ga opravdano može ljutiti jest činjenica da su njegovi napadači promašili previše prilika, iako su od 30. minute imali čovjeka više, nakon isključenja Bayernovog Thomasa Müllera, a u 88. minuti bio je isključen još jedan Bayernov igrač, belgijski branič Van Buyten.

Blanca su posebno iritirala dva promašena jedanaesterca, naročito prvi, kojeg je ležerno, u ''Panenka stilu'', izveo Yoan Gourcuff. Bayernov golman Butt osujetio je njegovu namjeru...

  • Da je Gourcuff zabio, svi bi govorili i mislili kako je napravio genijalan potez – poentirao je Blanc.

Ipak, pronašao je i lijepe riječi za svog 22-godišnjeg asa.

  • Vratio se u tim nakon povrede, nedostajao nam je. Kada ga imate u sastavu, zagarantovan je visok nivo igre u tehničkom smislu.

Drugi kazneni udarac Bordeaux je propustio realizirati u 88. minuti. Izveo ga je Jussie, koji je samo tri minute ranije ušao u igru.

  • On je baš specijalist za penale. Kada ih on izvodi, uvijek mislim da je gol 99.99% siguran. Ovog puta ga je vjerojatno omelo što je prošlo puno vremena od prekršaja u kaznenom prostoru do njegovog udarca s bijele tačke – kaže Blanc.

Bordeaux je pobjedom protiv Bayerna obavio sjajan posao, te predvodi tabelu sa 7 bodova. Juventus je drugi s 5 bodova, Bayern treći sa četiri. Pa ipak, Blanc nije sasvim zadovoljan.

  • Na kraju bi mogla odlučivati i gol-razlika, a mi smo propustili protiv Bayerna osigurati puno bolju. Ali, šta možemo? Na kraju krajeva, nikad u nogometu nije bilo lako zabiti penal – zaključuje Blanc.