Sjajan trik
14

Bjelorusi pokrenuli zanimljivu akciju: Napunili tribine navijačima iz cijelog svijeta

N. K.
Foto: Twitter/Dynamo Brest
Foto: Twitter/Dynamo Brest
Bjeloruski nogometni klub Dinamo Brest odlučio se za zanimljivu akciju kako bi "napunili" tribine svog stadiona tokom utakmica, što se moglo vidjeti već na duelu kupa protiv Šahjtora iz Soligorska (2:0).

Naime, na ovoj utakmici bilo je zvanično 813 navijača, ali je djelovalo da ih je puno više zbog trika domaćina koji je želio stvoriti dojam punijih tribina.

Klub je ranije pozvao navijače širom svijeta da kupe virtuelne ulaznice, a zauzvrat je njihove fotografije montirao na lutke odjevene u stare dresove raznih klubova te ih posjeo na tribine.

Novac od virtuelnih ulaznica klub je donirao za borbu protiv pandemije koronavirusa, a ujedno su stvorili privid veće ispunjenosti stadiona.

Tako su se na tribinama "našli" navijači iz Velike Britanije, Rusije, Irana, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih zemalja, a svaki od njih na kućnu adresu je dobio zvanični program utakmice.

Podsjetimo, Bjelorusija je jedina evropska zemlja u kojoj se još igra nogomet, a na utakmicama čak nije zabranjen ulaz navijačima.