Zajedno s bratom
30

Bivši nogometaš Liverpoola osuđen na 13 godina zatvora zbog trgovine drogom

D. P.
Cassidy je igrao s Owenom i Carragherom (Foto: Twitter)
Cassidy je igrao s Owenom i Carragherom (Foto: Twitter)
Nekadašnji nogometaš Liverpoola Jamie Cassidy (46) osuđen je na 13 godina zatvora nakon što je učestvovao u velikoj operaciji trgovine drogom iz Nizozemske u Veliku Britaniju.

Cassidy je bio veliki talent Liverpoola u generaciji zajedno s Michaelom Owenom i Jamiejom Carragherom, osvojio juniorski FA Cup, no onda u seniorskoj karijeri nije imao mnogo uspjeha.

Član Liverpoola je bio od 1996. do 1999. godine, a nakon karijere posvetio se ilegalnim radnjama, što ga je na kraju koštalo slobode.

Jamie je zajedno sa svojim bratom Jonathanom Cassidyjem te izvjesnim Nasarom Ahmedom sudjelovao u velikoj akciji trgovine drogom, a koja je raskrinkana nakon što je policija hakovala mrežu za dopisivanje.

Trojica muškaraca su preko kanala za dopisivanje EncroChat pratili i komentarisali kretanje droge. Radi se o uvozu stotina kilograma kokaina iz Nizozemske u Veliku Britaniju tokom marta i aprila 2020. godine.

Kada je policija pretresla dom nekadašnjeg nogometaša Liverpoola, pronašli su dokumente, šifriran telefon i oružje. Jamie Cassidy je priznao krivicu za umiješanost u međunarodnu akciju trgovine drogom koristeći EncroChat mrežu.