Zaluđen igrom
19

Bivši njemački reprezentativac jedva dočekao kraj sezone i otišao igrati poker u Las Vegasu

Klix.ba
Max Kruse (Foto: EPA-EFE)
Max Kruse (Foto: EPA-EFE)
Bivši njemački reprezentativac Max Kruse jedva je dočekao kraj sezone u Bundesligi kako bi otišao na odmor u Las Vegas i igrao svoju omiljenu igru - poker.

Ovaj nogometaš poznat je njemačkoj javnosti kao neko ko uživa u igranju pokera, a prije tri godine na zaista bizaran način ostao je bez zarađenih 75.000 eura nakon što mu je novac ostao u taksiju.

Iako je kasnije pokušao pronaći vozača i vozilo, od toga na kraju nije bilo ništa, a povrh svega tadašnji klub Wolfsburg kaznio ga je s dodatnih 25.000 eura jer je bez dozvole kluba učestvovao na turniru u Berlinu.

Nakon što je završio sezonu 2018/19 u kojoj je nosio dres Werdera, Kruse je odmah otputovao u Las Vegas gdje će za vikend igrati završnicu turnira čiji će pobjednik osvojiti 500.000 eura.

Prema istraživanju njemačkih medija, Kruse je već od pokera zaradio blizu 120.000 eura, što je za amatera i više nego odlična zarada u pokeru, a sigurno je da se na tome neće zaustaviti i da će se, ukoliko ga karta i sreća budu pratili, još ozbiljnije baviti ovom igrom.

Za reprezentaciju Njemačke Kruse je odigrao 14 utakmica, dok je u prethodnoj sezoni na 36 utakmica nosio dres Werdera.