Nogomet
13

Bivši kapiten upozorava selektora Nigerije: BiH će biti teža od Argentine

Klix.ba
Bivši kapiten reprezentacije Nigerije Segun Odegbami upozorio je aktuelnog selektora Nigerije Stephena Keshija na opasnost koja će im prijetiti od reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Odegbami je poručio Keshiju da su Zmajevi najopasniji od sva tri protivnika Nigerije u grupi F.

"Svi govore o Argentini kao favoritu grupe, ali ja vjerujem da prava prijetnja dolazi od Bosne i Hercegovine", kazao je bivši kapiten koji je sa reprezentacijom Nigerije osvojio Afrički kup nacija 1980. godine.

"Bojim se BiH jer su oni bili dijelom bivše Jugoslavije. Igraju taktički, veoma organizovano i znam da Orlovi protiv ovakvih reprezentacija igraju veoma teško. Sjetite se samo šta je bilo 1998. godine protiv Danske. Što se Irana tiče, mislim da ih možemo pobijediti", dodao je Odegbami.

No, uprkos prijetnji od Gaučosa i Zmajeva, bivši reprezentativac vjeruje da će Nigerija proći grupnu fazu.

"Razum mi govori da ćemo proći u drugu fazu Mundijala, a srce vjeruje da ćemo ići i dalje", kazao je bivši kapiten reprezentacije Nigerije Segun Odegbami.

On je upozorio Keshija da što prije pronađu defanzivca na sredini terena jer Obi Mikel ne može sve sam.

"Nemamo kreativnog veznjaka, igrača koji može zadržati loptu i kontrolisati igru. Iako već imamo jaku reprezentaciju, mislim da bismo bili još jači sa ovakvim jednim igračem", kazao je Odegbami.