Strahuje od povrede
16

Bivši igrač Želje vodi drugi tim Manchestera, pozvao sudije da zaštite najboljeg igrača

H. H.
Wood je član Željezničara bio 2008. godine, upisavši za Plave 16 nastupa (Foto:Screenshot)
Wood je član Željezničara bio 2008. godine, upisavši za Plave 16 nastupa (Foto:Screenshot)
Nekadašnji nogometaš Željezničara i aktuelni trener drugog tima Manchester Uniteda Neil Wood, iskazao je zabrinutost da će protivnici njegovom mladom igraču Hannibalu Mejbriju slomiti nogu ako tinejdžer ne dobije veću zaštitu od sudija.

Mejbri (18) važi za jednog od najtalentovanijih mladih igrača iz Akedemije kluba s Old Trafforda i trenutno nastupa za drugi tim (igrači do 23 godine) te mu se predviđa svjetla nogometna budućnost.

Već sada pokazuje raskoš svog talenta, a trener drugog tima Manchester Uniteda Neil Wood mišljenja je da ga protivnici puno udaraju i da mora imati veću sudijsku protekciju.

"Mislim da Hannibal ima puno kvaliteta, a frustrirajuća stvar je što svaki put na njemu bude oko 15 prekršaja po utakmici. I u nekom trenutku, ako se to ne zaustavi ili ako ga sudije ne zaštite, slomit će mu nogu. Toga se i plašim", rekao je menadžer mladog tima Crvenih đavola, koji ne štedi riječi hvale za Mejbrija.

"Voli imati ​​loptu u nogama, kreirati šanse i protivnici ga vole napasti koliko god mogu. Stvarno mu ide dobro. Izvanredan je u posljednjih nekoliko utakmica. Bio je izvanredan protiv Liverpoola i odličan protiv Blackburna", rekao je 38-godišnji Wood koji je od jula 2019. godine menadžer drugog tima Manchester Uniteda, a ljubiteljima nogometa u BiH ostao je u sjećanju kao igrač Željezničara 2008. godine, upisavši za Plave 16 nastupa.